Yoga Nidra

Yoga Nidra – yogisk sömn

Guidning till medveten vila. Längd på guidade Yoga Nidra kan variera från ca 15-50 min. Yoga Nidra är en form av meditation (pratyahara, tillbakadragande av sinnen) där du guidas ned i avslappning genom förflyttning av medvetande, kroppsscanning och visualiseringar. Under en Yoga Nidra kan du vandra genom samtliga medvetandetillstånd (vaken, mellan vakenhet och sömn, drömsömn och djupsömn).

Nedan kan du lyssna på guidade Yoga Nidra med olika teman utan kostnad.

Jag leder en kreativ form av Yoga Nidra, det vill säga jag följer en given struktur för Yoga Nidran, men avviker från den traditionella stilen som förespråkas av Satyananda, eller klassiska Miller och Stryker. Mitt syfte är att erbjuda en form av Yoga Nidra som är tillgänglig för gemene man och kvinna. Mitt mål är att skapa tid för dig att upptäcka din inre potential till avslappning i kropp och sinne, ditt medvetande. Jag skriver alla mina Yoga Nidra-guidningar själv, men hämtar givetvis inspiration från andra som har gått före.

Om du är intresserad av att boka för en separat övning i grupp tveka inte att kontakta mig (info@yogatoku.se) för prisförslag och planering.

Klicka nedan för att lyssna på en gratis Yoga Nidra-guidning.
Lägg dig på en yogamatta, gärna med en filt över dig och kanske en tunnare kudde under huvudet och axlarna.
Nyfiken på Yoga Nidra? Lyssna här på en gratis guidning eller ladda ned för eget bruk. Innehållet och ljudfilen är upphovsrättsligt material och får inte spridas utan skriftligt tillstånd.

Yoga Nidra-kurser med tema