Vanliga frågor

Nina
Hur betalar jag för behandlingarna?

Du kan betala på plats med Swish eller faktura. Du som har friskvård via Actiway kan även nyttja detta hos mig, vid bokning välj betala på plats.

Har du behov av att dela upp betalningen, kontakta mig för diskussion.

Nina
Varför fyller man i en hälsodeklaration vid yogamassagebehandligar?

Yogamassage är en djupgående behandling med vissa intensiva stretchar. Det är viktigt för mig att veta om det finns kontraindikationer, så som tex hjärtproblem, diabetes, skador på skelett, diskbråck, el dylikt. Jag tar då hänsyn till detta i min planering av behandlingen. Yogamassagen går oftast att anpassa efter dina specifika behov. Är du osäker, ring och konsultera.

Jag behandlar dock inte gravida, cancersjuka eller om du har akut smärta, då jag inte har erforderlig utbildning för detta.

Nina
Jag är gravid, kan jag ta emot yogamassage?

Jag behandlar tyvärr inte gravida eller cancersjuka, då jag inte har erforderlig utbildning för detta.

Jag kan dock erbjuda oljemassage för gravida. Denna massagebehandling går fint att anpassa efter dina behov.

Nina
Kan cancersjuka ta emot yogamassage?

Det finns yogamassörer/terapeuter som ger cancersjuka yogamassage med goda resultat. Detta kräver dock särskild utbildning pga sjukdomens komplexa karaktär. Jag har inte erforderlig utbildning för att behandla cancersjuka.

För dig som är kämpar mot cancer, jag önskar dig all lycka med läkningen och sänder dig extra läkande och helande tankar.

Satya
Jag har vårtor – kan jag komma på behandling?

Vårtor på händer och fötter är mycket vanligt. De är också väldigt smittsamma och jag behandlar inte vid smittsamma hudsjukdomar. Sök vård och behandla dina vårtor. Läs gärna mer om vårtor på 1177.se.

Satya
Jag har fotsvamp – kan jag komma på behandling?

Fotsvamp är mycket vanligt. Det är också väldigt smittsamt och jag behandlar inte vid smittsamma hudsjukdomar. Sök vård och behandla din fotsvamp. Läs gärna mer om fotsvamp på doktor.se.

Nina
Jag är hjärtsjuk, kan jag ta emot yogamassage?

I de allra flesta fallen går det alldeles utmärkt. Jag tar hänsyn till dina symptom och anpassar behandlingen så att den passar dig. Det är dock starkt rekommenderat att du kollar upp med din läkare att du kan ta emot djup bindvävsmassage och stretching. Vid akuta besvär behandlar jag inte.

Nina
Jag har akut smärta – kan jag ta emot yogamassage?

Vid akuta besvär behandlar jag inte. Sök upp läkare och kolla upp vad som orsakar din smärta.

Nina
Jag har diskbråck som har läkt – kan jag ta emot yogamassage?

När diskbråcket har läkt och den akuta fasen är över, går det oftast bra att ta emot yogamassage. Vi jobbar tillsammans med stopteknik och anpassar behandlingen efter dina förutsättningar, det finns vissa stretchar jag inte utför på personer med skador på diskarna. Yogamassage har i flera fall visat sig ge lindring vid diskbråck. Kolla gärna med din läkare att diskbråcket läkt samt att du kan ta emot djup binvävsmassage och stretching. Ju mer du vet om din skada, desto bättre anpassningar kan vi göra i behandlingen för att öka ditt välmående.

Nina
Jag har psoriasis – kan jag ta emot yogamassage?

Oftast inget problem, psoriasis är inte en smittsam hudsjukdom. Det är dock viktigt att du konsulterar din läkare och frågar om du kan ta emot djup bindvävsmassage och stretching. Psoriasis är en systemsjukdom som omfattar mer än hudförändringar, fler organ än huden kan drabbas. Det är vanligt med samsjuklighet, därför är det viktigt för den som har psoriasis, och för vården, att vara uppmärksam på symtom som kan tyda på förekomst av andra sjukdomar som t ex hjärt-kärlproblem, mag-tarmbesvär, diabetes (typ 2), och inflammatoriska ögonsjukdomar. 

De drabbade hudområdena kan också vara extra känsliga för beröring. Jag använder sesamolja vid massagen. Läs gärna mer om psoriasis på Psoriasisförbundet.