Om

Vem är Nina på Yogatoku?

Mitt namn är Nina Pettersson och jag är grundare till Yogatoku. Här erbjuder jag en plats där du kan skapa rymd för dig och för det goda i dig. Här ges du tid och rum för läkning och utforska ett liv av välmående. Min dröm är att väcka till liv en gnista av det där inneboende goda och sunda i dig och min fasta övertygelse är att detta kommer skapa fina ringar på vattnet.

Jag är civilingenjör och produktutvecklare i botten och har alltid gillat mitt yrke, men efter två rejäla utmattningar (den berömda väggen) bestämde jag mig för att nu fick det vara nog. Det måste helt enkelt finnas bättre sätt att leva sitt liv på. Denna envisa övertygelse fick mig att söka mig till ett mer balanserat sätt att leva. I det här sökandet bar jag med mig ett litet mantra som peppade mig vidare i sökandet och det var ”Livet kan visserligen vara svårt, men det ska inte behöva vara så svårt”. Idag är jag otroligt glad över att ha hittat verktyg som fungerar på riktigt och som jag längtar efter att få dela vidare till dig. Och för dig som undrar, idag just nu, mår jag väldigt bra och jag är tacksam för allt och alla som har bidragit till min läkning och återhämtning. Det har betytt något alldeles oerhört.

Det här lilla företaget är mitt sätt att säga tack och pass it forward.

Utbildningar

Yogamassageterapeut, utbildad vid Axelsons gymnastiska institut i Stockholm. Kusum Modak metoden.

Kreativ Yoga Nidra, utbildad vid Axelsons gymnastiska institut i Stockholm.

Certifierad andningscoach/Certified Breathing Coach (YOGABODY, YACEP)

Mina lärare och min yogapraktik

Yogamassageterapeut, huvudlärare Johan Westman och Vandana Jain. Dem har i sin tur lärt sig massagetekniken direkt från Kusum Modak som utvecklat yogamassageterapin. Kusum har hämtat mycket av sin inspiration från sin tid som student hos B.K.S. Iyengar.

Kreativ Yoga Nidra, lärare Sandra Grundstoff.

Certifierad andningscoach, lärare Lucas Rockwood.

Ashtangayoga, första serien. Lärare Sonja Lindh Masadja som också driver Yoga By ute på Ekerö. Sonja har i sin tur gått för lärare så som Gittan Hendele, Maria Boox, Petri Räisänen och Eddie Stern.

Fördjupning i ashtangayoga våren 2021 under guidning av Sonja Lindh Masadja.

Övriga yogaformer som jag praktiserar

Core Strength Vinyasa och YinYoga hos Sanna Hagman på Sannas Yoga i Älvsjö.

Hathayoga och Yinyoga hos Sonja på Yoga By.