I ärlighetens namn

Kanske bär du på en längtan att ge dig själv lite större andrum?


Jag är civilingenjör (utbildad vid KTH) och har jobbat med produktutveckling/innovation större delen av mitt yrkesliv. Jag älskade mitt jobb, min familj, hade allt man kan tänka sig behöva och livet snurrade på. För fort och det var förvirrande att jag kände mig så tom djupt inombords, på ett rationellt plan gick inte detta att förklara. Efter två rejäla utmattningar (jag brukar kalla dem för krascher) bestämde jag mig för att nu fick det vara nog (försökte ställa om rejält efter första också). Dessa historier har ni hört talas om tusen gånger för mycket vid det här laget. Vi lever trots allt mitt i en epidemi av psykisk ohälsa. Den här livshändelsen blev fröet till mitt företag.


Jag var fast besluten att det helt enkelt måste finnas bättre sätt att leva sitt liv på. Denna envisa övertygelse fick mig att söka mig till ett mer balanserat sätt att leva. I det här sökandet bar jag med mig ett litet mantra som peppade mig vidare i sökandet och det var att ”Livet kan visserligen vara svårt, men det ska inte behöva vara så svårt”.


Livet behöver få kännas lustfyllt också.


Idag är jag otroligt glad över att ha hittat verktyg eller snarare nycklar som fungerar, som öppnar upp i det inre rummet och som jag ser fram emot att få dela vidare till dig.


Ibland är det som att vi glömmer bort att vädra vårt inre. Att se oss själva med allt vårt bagage, våra drömmar och våra besvikelser. Vi människor rymmer otroliga mängder upplevelser. Att dessa upplevelser blir till trassel till och från är varken konstigt eller märkligt; det är mänskligt.


Men det är också viktigt att du hittar din takt, ditt tempo, din ton med att öppna upp inre dörrar och bygga inre broar. Inre arbete är krävande, förvänta dig inga tack eller priser utifrån. Sannolikt kommer ingen att tacka dig, mer än du själv. Men för mig har det varit värt att göra det jobbet, alla gånger. Troligen är det så även för dig.


En viktig lärdom för mig var att jag på djupet får vara glad och njuta av livet även om resten av världen inte gör det. Det betyder inte att jag inte har dagar som är tuffa eller gör mig ledsen, men jag har verktyg och nycklar som hjälper mig att landa och balansera. Ett inre rum där jag kan läka och samla mig av egen kraft och värna om mina egna behov. En inre förmåga där jag kan tillåta min psykiska hälsa att frodas.


Klar som människa som lever och lär blir jag inte förrän den dag jag dör och det hoppas jag blir om många långa är.
Och för dig som undrar, idag just nu, mår jag väldigt bra och jag är tacksam för allt och alla som har bidragit till min läkning och återhämtning. Det har betytt något alldeles oerhört. Utan andra människors hjälp hade jag inte befunnit mig på denna punkten i livet.


Det krävs mycket inre tillit för att våga bygga upp relationer igen efter att ha upplevt besvikelser och svek. Kanske också relationen till sig själv efter att ha svikit det man upplever är du själv.
Det här lilla företaget är mitt sätt att manifestera mitt TACK och pass it forward.

Jag erbjuder holistiska tjänster i form av behandlingar och kurser, men jag erbjuder ingen helhetsgaranti för ditt liv. Jag erbjuder endast tjänster där jag är utbildad och komponerar inte ihop egna fantasikurser utifrån mina erfarenheter utan stödjer mig på vetenskap. Däremot inte sagt att jag inte använder min kreativitet och intuition i mitt arbete, det gör jag verkligen – däri ligger det personliga.

I varje människas liv behövs så otroligt många lärare och kan vi se oss själva i ljuset av varandra kan vi bidra till varandras och vårt eget välmående.


Varje möte är en möjlighet till lärande.

Varmaste hälsningar,

Nina på Yogatoku

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.